Site Overlay

Tio populära hyrbilsdestinationer i Europa

Europa bjuder på en hel del spännande upplevelser och attraktioner. Genom att boka en hyrbil kan du välja när och var du vill åka på dina resor. Vi ger dig här en översikt över tio populära hyrbilsresmål i Europa, bland annat hittar du bra tips på vad du kan se och göra på olika platser.

Dessa tips kan vara till hjälp för dig som ska resa iväg på bilsemester med familjen, för dig som vill överraska din partner eller planerar en semester tillsammans med nära vänner.

Upplev kulturen bland Frankrikes byar

När du vill uppleva vackra Frankrike finns det flera fördelar med att utnyttja en hyrbil. Det är mycket populärt att boka en hyrbil för att köra till pittoreska små byar och spektakulära vinområden i landet. För många är just resan kring dessa byar en stor del av själva upplevelsen.

För att uppleva frodig natur, vackra dalar och fantastisk arkitektur ska du välja Provence i Frankrike som din nästa semester. Besök vingårdarna och se hur fransmännen producerar sina världsberömda drycker.

I Nice hittar du ett stort utbud av hyrbilar och med hyrbilen från Nice når du en av Frankrikes vackraste byar inom en halvtimme. Även om sättet att köra bil i Frankrike kan upplevas aningen mer aggressivt än i Sverige är det ändå ganska lika. Tänk på att boka en bil med luftkonditionering eftersom temperaturen kan stiga ganska högt under sommarmånaderna.

Genom Schweiz med en hyrbil

Schweiz är det perfekta resmålet för dig som älskar vacker natur och naturupplevelser. Under sommaren kan man vandra runt i de schweiziska alperna och uppe i bergen finns flera lokala kaféer där man hittar lokalt producerad ost, kött och öl på menyn.

Om du vill ta dig till bergen och klättra upp bland några av bergstopparna under sommaren, är en hyrbil en smart ide. Schweizarna är kända för sin precision och noggrannhet, och trafiken i landet speglar detta och är därför mycket organiserad. Ta flyget till Zürich och ha storstaden som utgångspunkt. Härifrån kan du ta dig med hyrbil till flera spännande platser. Här hittar du också flera hyrbilsföretag, så att du enkelt kan ta dig till dina destinationer.

Vackra Lofoten

De senaste åren har Lofoten lockat till sig ett växande internationellt intresse. Men kolla först reglerna för de så kallade Lofoten Rangers. Det pittoreska området är inte bara populärt bland utlänningar, även antalet norrmän som planerar sin semester i området växer. Det ostyriga havet och de spektakulära bergen gör Lofoten till en unik plats att besöka.

Kollektivtrafiken är dock ganska dålig, så om du väljer att semestra i Lofoten är det lämpligt att hyra en bil. Om du flyger eller åker båt från Bodö till Svolvær är Svolvær en bra utgångspunkt för att hyra en bil. Upplev de lokala områdena Kabelvåg och Henningsvaer och res till Leknes och Moskenes innan du lämnar tillbaka bilen i Svolvør.

Kör längs den italienska kusten

Om du vill överraska en närstående med en romantisk resa till Italien så rekommenderar vi Lombardiet. Regionen består av delar av de italienska alperna, världsberömda sjöar och i centrum finner ni Milano.

Starta Europa-resan i modets huvudstad Milano och utnyttja en hyrbil för att utforska de kringliggande platserna. Om du är en av många som älskar italienska viner ska du köra till vinområdet Franciacorta. Ett annat måste på resan är att köra till Como-sjön.

Besök Reykjavik på Island

Om du ska till Reykjavik är det praktiskt att boka en hyrbil. Du hittar biluthyrningsföretagen både på flygplatsen i den isländska huvudstaden och i centrum. Många av Islands mest spektakulära platser ligger utanför Reykjavik och det enklaste sättet att nå dit är ofta med bil. Den blå lagunen är väl värt ett besök och deras geothermal spa ligger nästan 40 kilometer från huvudstaden och kan lätt nås med bil.

Bilsemester i Alicante

Den spanska medelhavsstaden Alicante är en populär destination för många norrmän. Att semestra där betyder sol, strand och möjlighet till spännande utflykter. Bokar du en hyrbil från flygplatsen i Alicante tar det bara fem minuter till stadens centrum.

För den äventyrslystne finns det flera skäl till att utforska de fantastiska områdena runt Alicante och då är det väldigt praktiskt med en hyrbil. Kör till Canalobre och undersök de fascinerande grottorna, eller varför inte njuta av en dag i vackra Costa Blanca. Det finns flera alternativ vad gäller hyrbilsfirmor i Alicante. Se bara till att vara medveten om att de flesta uthyrningsföretag kräver att föraren är minst 21 år gammal.

Besök Bergen

Bergen är så mycket mer än Norges paraplytätaste stad och glada Brann-supportrar. Det bästa sättet att uppleva huvudstaden i väster är genom att hyra en bil. Hyrbilsfirmor i Bergen hittar du både i centrum och på flygplatsen.

7 kilometer utanför stadens centrum hittar du den historiska kyrkan Fantoft Stavkirke som byggdes år 1150. Kyrkan som står där idag är en rekonstruktion eftersom kyrkan brann ner på 90-talet.

Grekisk atmosfär på Kreta

Kreta är den perfekta ön för den som älskar att utforska. Boka en hyrbil så att du kan utforska hela ön. Hyrbilsfirmor finns både på flygplatsen i Chania och Heraklion. Du hittar ett brett utbud när det gäller hyrbilserbjudanden i de flesta städer på ön. Om du är intresserad av arkitektur och vackra byggnader får du inte missa att köra till Gramvousa på den nordvästra sidan av ön.

Här hittar du ett imponerande slott med massor av historia. Området är också känt för sina vackra stränder. Några av de mest populära stränderna på Kreta ligger dock sydväst om ön. På Elafonissi Beach kan du njuta av solfyllda dagar med sol och bad. När du är trött på solandet kan du åka till Samaria-ravinen. Denna 16 kilometer långa ravin är en spännande naturupplevelse.

Rekordmånga vill till solen i sommar

Genom hela Storbritannien

En bilsemester i Storbritannien är det perfekta valet för nästa resa tillsammans med familjen. Du hittar billiga flyg till London. När du kommer dit kan du boka en hyrbil direkt och köra mot den historiska staden Oxford. Ta med barnen på en spökvandring i Oxford innan ni kör vidare norrut nästa dag.

Glöm heller inte att resa till Wales och fascineras av den roliga dialekten och de udda och roliga namnen på städerna. Både Cardiff och Swansea är spännande platser att resa till. Genom att hyra en bil har du stor frihet att utforska den brittiska kulturen, och detta är ett perfekt tillfälle att låta barnen välja vad de vill se. Ett tips är också att boka ett rum på en bed & breakfast, det brukar alltid finnas lediga rum. När resan närmar sig sitt slut går det bra att lämna tillbaka bilen där du hämtade den. Sedan kan ni hoppa på planet som tar er hem, eller varför inte tillbringa ett par dagar i London.