Site Overlay

Hyrbil i Faro

Faro är den sydligaste staden på det europeiska fastlandet och betraktas som en småstad med ett invånarantal på 50 000. De senaste åren har staden vuxit till att bli en turistattraktion, där många säger att den har Europas vackraste kuststräcka. Faro är också en populär destination för bilresor längs den vackra portugisiska sydkusten.
Faro är en välbevarad historisk stad och en utmärkt utgångspunkt för att utforska det som återstår av europeisk antikvitet.

Hyrbilar är lättast att hitta vid Faro flygplats, belägna en kort 10-minutersfärd från stadens centrum. När man reser från Sverige kan man förvänta sig åtminstone en mellanlandning.

Körtips för Faro

Faro är en förhållandevis gammal stad med en antik, urban struktur. Trots det ska körning i stadskärnan vara oproblematisk och passar perfekt för att glida runt i en cabriolet. Portugals utmärkt tempererade klimat och dess antika byggnader som grund skapar en unik känsla. Samtidigt bör du förstås ta en biltur längs den vackra kustlinjen.

Vägarna i Portugal är välutvecklade och trafiken är oftast avslappnad jämfört med andra europeiska länder. Här kommer du inte behöva ta lika många försiktighetsåtgärder.

Hitta en hyrbil i Faro

Hyrbilar i Faro är snabbast tillgängliga genom tjänster vid flygplatsen. Här kan du hitta välkända biluthyrare representerade, så som Avis, Budget, Europcar och Guerin.

Sevärdheter att besöka med en hyrbil

Eftersom Faro är en liten stad är den lätt att ta sig igenom även utan en hyrbil. Men det finns många andra äventyr att besöka i närheten, så medan man är i Portugal kan vi rekommendera att man tar den tre timmar långa bilfärden från Faro till Lissabon.

Natursceneriet på vägen dit går inte att jämföra med något annat. Du kan inte åka till Portugal utan att åtminstone titta förbi huvudstaden och uppleva dess rika historia! Här hittar du mer information om att bila i Portugal.

Du bör även överväga att korsa gränsen in till Spanien, som är endast några kilometer bort från Faro. Två timmar från gränsen hittar du Sevilla, men om du föredrar en kortare resa hittas kuststaden Lagos väster om Faro. Därifrån kan du nå udden av det portugisiska fastlandet och bara njuta av den spektakulära utsikten över Atlanten.